Alexandrië boek van Eduard Cousin

Eduard Cousin Alexandrië recensie en informatie van de inhoud van het boek over de stad in Egypte. Op 29 oktober 2024 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact van het boek met het verhaal van een stad die leeft in het verleden, geschreven door de Nederlandse journalist en schrijver Eduard Cousin. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Eduard Cousin Alexandrië recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van Alexandrië, Het verhaal van een stad die leeft in het verleden, geschreven door de Nederlandse journalist en schrijver Eduard Cousin, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Eduard Cousin Alexandrië

Alexandrië

Het verhaal van een stad die leeft in het verleden

  • Auteur: Eduard Cousin (Nederland)
  • Soort boek: journalistieke non-fictie
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 29 oktober 2024
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 22,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over de Egyptische stad Alexandrië

In Alexandrië wil het verleden maar geen geschiedenis worden. Dit is een meeslepende vertelling over een mythische stad en de moeizame omgang met een legendarisch verleden.

Vraag een inwoner van Alexandrië naar het mooie van zijn stad, en hij begint over het verleden. Van Alexander de Grote en de mythische bibliotheek tot de gloriedagen aan het begin van de 20e eeuw toen de Egyptische stad de grandeur van een Europese hoofdstad had. Vandaag de dag is er echter weinig meer over van dat heroïsche verleden: de stad is ernstig in verval, drenkt in nostalgie en veel Alexandrijnen willen weg.

In dit boek neemt Eduard Cousin de lezer mee op een journalistieke reis door de moderne geschiedenis van Alexandrië. De stad ontworstelde zich aan het koloniale juk, maar kreeg er nieuwe problemen voor terug. De Middellandse Zee, ooit de verbindingslijn met de wereld, werd een harde Europese grens. Bedreven onderzoekt Cousin hoe de geschiedenis doorwerkt in het heden en hoe iedereen zijn eigen verhaal op de stad blijft projecteren. Alexandrië is een boek dat je aan het denken zet over culturele grenzen, identiteit en nostalgie. Maar bovenal vertelt het over een grandioze stad in de schaduw van een nog grandiozere geschiedenis.


Gratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensiesNieuwsbrief

Elke week de nieuwste boekentips en recensies?
Meld je aan voor de Allesoverboekenenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten