Roman van Dilan Yurdakul Maskerziel

Dilan Yurdakul Maskerziel. Recensie en informatie over de inhoud van de eerste roman van de Nederlands-Turkse actrice en schrijfster Dilan Yurdakul Maskerziel. Hier kun je informatie vinden over de inhoud van de roman, de schrijfster en over de uitgave.

Dilan Yurdakul Maskerziel recensie en informatie

Zodra er boekbesprekingen en recensies verschijnen in de media van Maskerziel, de debuutroman Maskerziel van de Nederlands Turkse schrijfster Dilan Yurkadul zal de redactie er aandacht aan besteden.

De Nederlands-Turkse actrice en theatermaakster Dilan Yurkadul is geboren op 12 september 1991 in Amsterdam. Na  Europese studies en Duitse taal en cultuur te hebben gestudeerd ging ze al snel aan de slag als actrice en theatermaakster. Voor een aantal van haar rollen en stukken heeft ze vee; lof ontvangen. Bekendheid bij een groter publiek, kreeg ze vooral door haar rol als  Aysen Baydar in de soap Goede tijden, slechte tijden.

Maskerziel is de debuutroman van DIlan Yurdakul die op 6 februari verschijnt bij Meridiaan Uitgevers.

Maskerziel

  • Schrijfster: Dilan Yurdakul (Nederland)
  • Soort boek: debuutroman
  • Uitgever: Meridiaan Uitgevers
  • Verschijnt: 6 februari 2024
  • Omvang: 300 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 23,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Inhoud van de debuutroman van Dilan Yurdakul

Al jong ervaart de hoofdpersoon in Maskerziel de tegenstellingen tussen thuis en buiten. Als juf tijdens het kringgesprek vraagt wat ze de avond ervoor gegeten heeft antwoord ze niet ‘patlican’ maar ‘patat’.Op het VWO verpakt ze haar onzekerheid in lef. Die dubbelheid in zichzelf doet haar overal nét buiten vallen. De spanning thuis is om te snijden, maar haar kennismaking met toneelspelen blijft een schot in de roos. Het theater wordt haar anker.Om aan het ouderlijk huis te ontsnappen gaat ze studeren, en al snel komt haar grote droom om actrice te worden uit. Eindelijk wordt ze door iedereen gezien, maar ze voelt zich eenzamer dan ooit. De weg terug wordt ingezet, stukje bij beetje herstelt ze het contact met de familie, de kudde waar ze zich van had afgekeerd. Haar grootvaders dood betekent een kantelpunt, en ze leert langzaam haar maskers af te leggen en met mededogen te kijken naar waar ze vandaan komt, om zo ook zichzelf beter te begrijpen.

Bijpassende informatie

 

Gerelateerde berichten