Karel de Grote biografie van Dick Harrison

Dick Harrison Karel de Grote recensie en informatie over de inhoud van de biografie over de erfgenaam van Rome, vader van Europa. Op 6 juni 2024 verschijnt bij Uitgeverij Omniboek het boek over Karel de Grote, geschreven door de Zweedse historicus Dick Harrison. Hier lees je informatie over de inhoud van de historische biografie, de schrijver en over de uitgave.

Dick Harrison Karel de Grote recensie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van Karel de Grote, Erfgenaam van Rome, vader van Europa, geschreven door de Zweedse historicus Dick Harrison, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Dick Harrison Karel de Grote

Karel de Grote

Erfgenaam van Rome, vader van Europa

  • Auteur: Dick Harrison (Zweden)
  • Soort boek; historische biografie, geschiedenisboek
  • Uitgever: Omniboek
  • Verschijnt: 6 juni 2024
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99 / € 9,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over Karel de Grote van Dick Harrison

In Karel de Grote verbeeldt hoogleraar en historicus Dick Harrison met veel detail en boeiende wetenswaardigheden het verhaal van Karel de Grote, de vorst die het Frankische Rijk tot het grootste West-Europese rijk van de vroege middeleeuwen maakte. Weinig heersers hebben door de eeuwen heen zoveel betekend voor de politieke en culturele ontwikkeling van Europa. Echter, in de loop der tijd heeft de legendarische keizer de historische figuur overgenomen. De scheidslijn tussen wat waargebeurd en wat legende is, is flinterdun. Aan de hand van verhelderende bronnen en actuele wetenschappelijke inzichten vertelt deze biografie over Karel de Grote, zijn prestaties en zijn tijd. Met ruim zestig afbeeldingen in kleur.


NieuwsbriefGratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensies

Elke week de nieuwste boekentips en recensies? Ook van kinderboeken!
Meld je aan voor de Allesoverboekenenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende informatie

Gerelateerde berichten