Chinua Achebe Termietenheuvels in de savanne recensie en informatie over de inhoud van de Nigeriaanse roman uit 1987. Op 16 juli 2024 verschijnt als nieuw deel in de Perpetua reeks de Nederlandse vertaling van de roman Anthills of the Savannah van de Nigeriaanse schrijver Chinua Achebe. Hier lees je informatie over de inhoud van de roman, de schrijver, de vertaler en over de uitgave.

Chinua Achebe Termietenheuvels in de savanne recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van de roman uit 1987 Termietenheuvels in de savanne, van de uit Nigeria afkomstige schrijver Chinua Achebe, kun je er op deze pagina over lezen.

Chinua Achebe Termietenheuvels in de savanne

Termietenheuvels in de savanne

Perpetua reeks nummer  85

  • Auteur: Chinua Achebe (Nigeria)
  • Soort boek: Nigeriaanse roman
  • Origineel: Anthills of the Savannah(1987)
  • Nederlandse vertaling: Robert Dorsman
  • Uitgever: Uitgeverij Athenaeum, Perpetua Reeks
  • Verschijnt: 16 juli 2024
  • Omvang: 304 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 28,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de roman van de Nigeriaanse schrijver Chinua Achebe

Sam, Chris en Ikem zijn al vrienden sinds ze bij elkaar op school zaten. Nadat de dictator van hun fictieve West-Afrikaanse land Kangan bij een coup onttroond werd, kregen ze alle drie een belangrijke rol in het nieuwe regime. Wanneer Sam zich laat corrumperen door de macht en steeds meer dictatoriale trekken begint te vertonen, moeten de andere twee zich samen met Beatrice, de vriendin van Chris, bezinnen op hun positie. Niet alleen hun vriendschap komt onder hoogspanning te staan, maar ook de toekomst van hun land.

Achebes heldere kijk op de Afrikaanse politiek is een krachtige samenballing van boze stemmen. In Termietenheuvels in de savanne vervolgt Achebe de reis die hij begon met zijn eerdere romans, waarin hij de koloniale geschiedenis van modern Afrika beschrijft, tot het postkoloniale tijdperk waarin de Europese bezetters het land hebben achtergelaten.

Chinua Achebe (Ogidi, Niegeria, 16 november 1930 – Boston, Massachusetts, Verenigde Staten, 21 maart 2013) was een Nigeriaanse romanschrijver en dichter. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste schrijvers in de Afrikaanse literatuur. Zijn ‘Afrikaanse trilogie’ (Things Fall ApartArrow of GodNo Longer at Ease) leverde hem wereldwijde erkenning op. Hij zette zich af tegen het koloniale perspectief dat de Afrikaanse literatuur van die tijd markeerde en richtte zijn aandacht op zijn eigen afkomst. Zijn werk werd in vijftig talen vertaald en met talloze prijzen bekroond.


NieuwsbriefGratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensies

Elke week de nieuwste boekentips en recensies? Ook van kinderboeken!
Meld je aan voor de Allesoverboekenenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken en informatie

 

Gerelateerde berichten