Basje Boer Liggend naakt recensie en informatie boek met een essay over verkleden. Op 3 september 2024 verschijnt bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar het nieuwe literaire non-fictie boek van de Nederlandse schrijfster Basje Boer. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave. Daarnaast is er aandacht voor de recensies en boekbesprekingen die in de media verschijnen.

Basje Boer Liggend naakt recensie en informatie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van Liggende naak, Een essay over verkleden van de Nederlandse schrijfster Basje Boer, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Basje Boer Liggend naakt

Liggend naakt

Een essay over verkleden

  • Auteur: Basje Boer (Nederland)
  • Soort boek: literaire non-fictie
  • Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
  • Verschijnt: 3 september 2024
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 20,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Basje Boer

Een vrouw wordt niet geboren, ze wordt gemaakt. Maar als dat zo is, wat valt er dan te zeggen over hoe ze in elkaar wordt ge­zet? In Liggend naakt, een essay in vijf delen, onderzoekt Bas­je Boer onze aannames over vrouwelijkheid aan de hand van kle­ding en symbolen die we vinden horen bij de vrouw. Dat onderzoek, waarin het soms schuurt en botst, leidt van de modegeschiedenis via Assepoester naar Taylor Swift en Mae West. Het meandert, stelt vragen, maar trekt, uiteindelijk, ook conclusies over de tijd en cul­tuur waarin we leven, en welke rol gender daarin heeft.

Basje Boer (Amsterdam, 1980) is schrijver en essayist. Ze studeerde fotografie aan de Rietveld Academie en schreef vier boeken, waaronder de romans Nulversie (2019) en Bermuda (2016) en de essaybundel Pose – Over hoe we kijken en wie we spelen. Ze schrijft over film en (pop)-cultuur voor De Groene Amsterdammer, de Volkskrant en De Standaard en maakt deel uit van de redactie van de Filmkrant.


Gratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensiesNieuwsbrief

Elke week de nieuwste boekentips en recensies? Ook van kinderboeken!
Meld je aan voor de Allesoverboekenenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten