Casper van der Veen Goed Geluimd Hof recensie en informatie boek over Amsterdamse straatnamen. Op 27 september 2024 verschijnt bij Uitgeverij Van Oorschot het boek Goed Geluimd Hof en 99 andere Amsterdamse straatnamen, geschreven door Casper van der Veen. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Casper van der Veen Goed Geluimd Hof recensie en informatie

Wanneer er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van Goed Geluimd Hof en 99 andere Amsterdamse straatnamen, geschreven door Casper van der Veen, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Casper van der Veen Goed Geluimd Hof

Goed Geluimd Hof

en 99 andere Amsterdamse straatnamen

  • Auteur: Casper van der Veen (Nederland)
  • Soort boek: boek over Amsterdam, geschiedenisboek
  • Uitgever: Van Oorschot
  • Verschijnt: 27 september 2024
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over straatnamen in Amsterdam van Casper van der Veen

Amsterdam ademt geschiedenis. Via zijn straten, kerken, grachten en monumenten galmt het verleden door de stad. Hoe rijk en divers die geschiedenis is, is op originele wijze te zien aan de straatnamen die onze hoofdstad herbergt. In Goed Geluimd Hof toont historicus en journalist Casper van der Veen de historische overvloed van Amsterdam via de namen van straten, bruggen, grachten, lanen, pleinen, wijken, stegen, paden, singels, sluizen, plantsoenen, hofjes en een enkele road.

Straatnamen zijn levende zaken, ook als ze al eeuwen ongewijzigd zijn. Dat geldt niet alleen voor de naar koloniale figuren vernoemde wegen die steeds meer protest en ongemak ondervinden. Namen als de Brandslang- of Rookmelderstraat konden net zo goed leiden tot ophef.

Elke straatnaam in dit boek biedt een nieuw verhaal over Amsterdam. In het ene hoofdstuk worden middeleeuwse beroepen en dichters besproken, vervolgens vertelt Van der Veen over de aanleg van de grachtengordel en de Jordaan, de Duitse bezetting, de Jodenvervolging en het verzet, topsporters, galgenvelden, speeltuinen, oude valuta of de veel te jong gestorven Joes Kloppenburg. Verken de prachtige historische verhalen die de hoofdstad rijk is in Goed Geluimd Hof en 99 andere Amsterdamse straatnamen.


Gratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensiesNieuwsbrief

Elke week de nieuwste boekentips en recensies? Ook van literaire non-fictie en reisverhalen!
Meld je aan voor de Allesoverboekenenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken

Gerelateerde berichten